Logo
  • Nieuws
  • 26 november 2019
  • Bron: NVvA

NVvA helpt preventiemedewerkers met tips en tools voor voorkomen beroepsziekten

Jaarlijks overlijden ruim 3000 mensen aan de gevolgen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. Met de juiste preventieve maatregelen is dit te voorkomen. Het ontbreekt bij veel bedrijven en bij preventiemedewerkers in bedrijven aan kennis om dit op een goede manier aan te pakken. De Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne (NVvA) heeft daarom een informatieblad opgesteld met tips en tools speciaal voor preventiemedewerkers om beroepsziekten door gevaarlijke stoffen te voorkomen.

Beeld NVvA helpt preventiemedewerkers met tips en tools voor voorkomen beroepsziekten

Preventiemedewerkers hebben een centrale rol binnen de organisatie om veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen. Daar hoort ook aandacht voor beroepsziekten bij. Maar beroepsziekten ontwikkelen zich vaak in de loop van de jaren en dat maakt het lastig om het als thema op de agenda te krijgen van management en werknemers. In het informatieblad worden preventiemedewerkers geholpen met:

  • informatie over beroepsziekten en hoe je het thema op de kaart kunt zetten en
  • handvatten voor stappen die je kunt nemen om de kans op beroepsziekten veroorzaakt door gevaarlijke stoffen te verlagen.

In het informatieblad is aandacht voor feiten en cijfers, samenwerking in de organisatie en professionele ondersteuning, het 4-stappenplan van Inspectie SZW voor de beheersing van blootstelling aan gevaarlijke stoffen, de STOP-strategie en organisatorische aandachtspunten. Daarnaast zijn er goede voorbeelden toegevoegd uit de zorg, de industrie, de bouw en de groenvoorziening- en hovenierssector.

Het informatieblad is gratis te downloaden vanaf: www.arbeidshygiene.nl/beroepsziekten/preventiemedewerker

Producttips

Ook interessant

Whitepaper Verzuim
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.