Logo
  • Nieuws
  • 6 september 2012
  • Siem Kannekens

Bedrijven willen meer gaan werken met gehandicapten

Werkgevers verwachten in de toekomst meer te gaan werken met personen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Nu is het zo dat 48 procent van de managers werkt met mensen uit bijvoorbeeld de bijstand of sociale werkplaats die niet zelfstandig aan de slag kunnen. In de toekomst denkt 58 procent van de leidinggevenden dit te gaan doen, veelal op tijdelijke basis en via detachering.

Beeld Bedrijven willen meer gaan werken met gehandicapten

Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek dat is gehouden door het vakblad Werkt van de brancheorganisatie van sociale werkvoorzieningsbedrijven Cedris.

Deze brancheorganisatie wil meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van personen die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen.

 

Bedrijfscultuur

50 procent van de leidinggevenden geeft aan dat hij werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben omdat dit past bij het maatschappelijk ondernemen en daardoor goed aansluit op de bedrijfscultuur. Verder meldt 28 procent van de managers dat financiële voordelen een grote rol spelen bij het aanstellen van mensen die niet volledig zelfstandig aan de slag kunnen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.