Logo
  • Nieuws
  • 17 juli 2017
  • Bron: TROTS

Werk je in een gezond gebouw, dan scoor je tot 26% hoger op kennis- en functietesten

Werk je in een duurzame groene omgeving? Dan slaap je beter en ben je overdag productiever. Dat bevestigt onderzoek aan de universiteit van Harvard.

Beeld Werk je in een gezond gebouw, dan scoor je tot 26% hoger op kennis- en functietesten

Slapen met warm weer is voor veel mensen een probleem. Als de thermometer tropische waarden aangeeft, heeft zelfs zo’n 75% van de Nederlanders slaapproblemen. Zo’n gebrekkige nachtrust heeft invloed op ons energieniveau overdag.

In een nieuwe studie hebben Amerikaanse wetenschappers van Harvard verschillende gebouwaspecten onderzocht, zoals verlichting, thermisch comfort, luchtkwaliteit, ventilatie, geluid en vocht. Het blijkt dat personen die in groene (duurzame) gebouwen werken tot 26% hoger scoren op kennis- en functietesten, ze hebben 30% minder symptomen van het sickbuilding syndrom en hun slaapkwaliteit is 6% hoger.

Die 6% extra slaapkwaliteit is winst voor het hele jaar, maar kan voor veel werknemers juist in de zomerse nachten het verschil maken!

 
CB, voorheen Centraal Boekhuis, werd de winnaar van de HR Proffie Veerkrachtprijs. De prijs bestemd voor het bedrijf dat heeft laten zien als beste en op een onderscheidende manier HR-strategie en HR-activiteiten af te stemmen op de snel veranderende omstandigheden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.