Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2013

Agnes Dabrowska wint 2e kwartaal HR Challenge

Het onderwerp TCO bleek een echte ‘breinbreker’ tijdens de tweede ronde van de HR Challenge. Hoewel veel HR-professionals bezig zijn met kostenplaatjes en ramingen was het aantal goede antwoorden aanzienlijk minder dan in de eerste ronde met vragen over wet- en regelgeving.

Beeld Agnes Dabrowska wint 2e kwartaal HR Challenge

Agnes Dabrowska leverde in deze ronde de beste prestatie. Eugène Commandeur, Digital Marketing bij ADP, zocht HR-medewerker Agnes op bij haar werkgever Fa-med om haar de prijs, een bon ter waarde van € 100 te overhandigen én natuurlijk wat vragen te stellen:

Je weet veel van TCO, hoe komt dat?
“Misschien gewoon toeval? Ik ben er niet echt mee bezig. Maar budgetten en bestedingen komen wel voorbij in mijn werk. Dan gaat het niet alleen om de kosten van HR-processen maar ook die van telefoon en wagenpark. Die hebben ook met HR te maken.”

Waarom doe je mee aan de HR Challenge?
“In eerste instantie voor de lol! Ik was gewoon benieuwd naar de vragen. In de loop van het kwartaal zag ik wel dat ik bovenaan stond. Maar ik had nooit verwacht dat ik ook echt zou winnen."

Welke bronnen raadpleeg je om bij te blijven?
Vooral nieuwsbrieven van verschillende partijen zoals Rendement, HR Praktijk en P&O Actueel. Maar ook via Twitter is veel interessante content te vinden, denk aan HR Praktijk en Management Team.

De HR Challenge is een onderdeel van ADP Touchpoint. Waarover zou je meer willen lezen?
“ADP Touchpoint helpt om up-to-date te blijven. Over vooral W&R zou ik wel meer willen lezen. Wanneer is iets echt akkoord? Je leest het wel eens in de krant maar de exacte datum en invoering is vaak nog zo vaag. Bij Fa-med komen veel verschillende HR-onderwerpen aan de orde. Daarom ben ik geïnteresseerd in alle mogelijke informatie op HR-gebied."

Wat zijn je ambities in het HR-vak?
"Ik wil HR-adviseur worden. Aan een managementfunctie heb ik nu nog geen behoefte."

Meer winnaars

Met die ambitie adviseren we Agnes om gewoon door te blijven gaan met de HR Challenge: de uiteindelijke hoofdprijs is - naast € 1000 - natuurlijk ook die Leergang Bedrijfskunde voor HR van HR Academy.

Uiteraard waren er dit kwartaal nog meer winnaars. Direct na de prestatie van Agnes kwam die van Aimée Sriram-Floris van Qquest B.V. Brenda van Gelderen van Rio Tinto Alcan werd derde. Net als Agnes krijgen ook zij een half jaar gratis toegang tot HR Praktijk Premium.

En ja, ook jij kunt meedoen aan de derde ronde van de Challenge. Wat weet jij van talentmanagement? Ga snel naar www.hrchallenge.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.