Logo
  • Nieuws
  • 5 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Werknemers tevreden over zelfontwikkeling

Een ruime meerderheid (68 procent) vindt dat zij regelmatig tot vaak hun talent kwijt kunnen in het werk zo blijkt uit onderzoek door Vitae onder bijna 400 professionals.

Beeld Werknemers tevreden over zelfontwikkeling

De ondervraagden geven aan dat ze de vrijheid krijgen om hun werk voor een groot deel naar eigen inzicht in te vullen en op de werkvloer worden gestimuleerd om hun kwaliteiten te benutten. 88 procent van de ondervraagden geeft aan regelmatig tot vaak zelf te mogen bepalen op welke manier ze hun werk aanpakken. Ook zegt bijna de helft (47 procent) van de professionals dagelijks te groeien en te leren in het werk dat ze doen en dat zij, wanneer ze obstakels tegenkomen, kunnen rekenen op de hulp van de omgeving (80 procent).

 

Het Nieuwe Werken

 

Een andere uitkomst uit het onderzoek is dat het overgrote deel van de ondervraagde Nederlandse professionals (85 procent) de werktijden zelf mag bepalen, waarvan zelfs meer dan de helft regelmatig tot vaak. Ook zijn de meeste professionals redelijk tot zeer vrij om zelf te kiezen met welke mensen zij samenwerken. Hiermee lijkt Het Nieuwe Werken terrein te winnen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.