Logo
  • Nieuws
  • 30 maart 2012
  • Esther Leppink

Werknemers ontevreden over inrichting flexibele werkomgeving

Binnen de bedrijven waar HNW wordt toegepast is een kwart van de werknemers ontevreden over de inrichting van hun flexibele werkomgeving. De reden daarvoor is dat zij zowel thuis als op kantoor niet kunnen werken zoals zij wensen.

Beeld Werknemers ontevreden over inrichting flexibele werkomgeving

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Facility beleving in Nederland 2012’ van Integron. Bij een kwart van de organisaties is de organisatiecultuur een belemmering voor het succesvol doorvoeren van Het Nieuwe Werken.

 

Het Nieuwe Werken (HNW) wordt nog lang niet overal toegepast in Nederlandse organisaties. En waar dat wel gebeurt, is een bijna een kwart (24 procent) van de werknemers ontevreden over de inrichting van hun flexibele werkomgeving. Zij kunnen zowel op locatie als thuis niet werken, zoals ze dat zouden wensen, omdat hun werkgever daarin onvoldoende faciliteert. Bij bijna 25 procent van de organisaties is de organisatiecultuur een belemmering voor het succesvol doorvoeren van HNW.

 

MVO

Naast HNW werd het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de organisatie onderzocht. Hieruit bleek dat voor veel werknemers het MVO niet duidelijk aanwezig is. Iets meer dan een kwart van de werknemers merkt dat er binnen hun organisatie aandacht is voor het gebruik van duurzame energie. Binnen de bedrijven is als het gaat om MVO vooral aandacht voor papierbesparing, digitalisering en gescheiden afvalinzameling.

 

Werkplek

Ook werd onderzocht hoe werknemers zich binnen een organisatie voelen. Het creëren van een fijn werkklimaat (genoeg licht, warmte, luchtkwaliteit) binnen bedrijven een punt van zorg. 12 procent van de werknemers geeft aan niet positief te zijn over het werkklimaat. Ook wordt er door de werkgever onvoldoende gezorgd voor een sfeerrijke omgeving, dit geeft 11 procent van de werknemers aan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.