Logo
  • Nieuws
  • 4 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Werkgroep m/v komt sneller tot oplossing

Om een succesvolle werkgroep te hebben, is het verstandig om een vrouw in het midden te hebben. Volgens een Amerikaans onderzoek gepubliceerd op LiveScience komt dat doordat vrouwen een hoger sociale denkwijze hebben. Op deze manier kan de werkgroep beter en sneller tot een oplossing komen.

Beeld Werkgroep m/v komt sneller tot oplossing

Onderzoekster Anita Wolley heeft 699 respondenten onderzocht. Ze heeft verschillende groepen bij elkaar gezet en verschillende testen gedaan zoals puzzelen, brainstormen, onderhandelen en vergaderen. “Uit de test bleek dat een bepaalde intelligentie wel hielp met de oplossing, maar met de deelname van een vrouw ging het een stuk soepeler en socialer,” aldus Wolley.


 

“Deze bevindingen stellen onze notie van intelligentie ter discussie”, verklaart Woolley op Livescience.com. “Het lijkt minder belangrijk te zijn wat een individu op eigen kracht kan doen, dan wat een groep gezamenlijk kan bereiken door samenwerking en technologie.”

Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.