Logo
  • Nieuws
  • 14 maart 2012
  • Esther Leppink

Werkgevers in Noord-Holland positief over werkgelegenheidscijfer

Werkgevers in Noord-Holland verwachten een werkgelegenheidscijfer van +4 procent. In de rest van het land wordt verwacht dat de werkgelegenheid in de periode april t/m juni relatief stabiel blijft.

Beeld Werkgevers in Noord-Holland positief over werkgelegenheidscijfer

Dit blijkt uit de Arbeidsbarometer Q2 2012 van Manpower. Over heel Nederland gezien verwachten werkgevers dat het netto werkgelegenheidscijfer uitkomt op 0 procent. Op basis van ongecorrigeerde onderzoeksresultaten voorspellen werkgevers in Noord- en Oost-Nederland een langzame groei van het personeelsbestand, maar hebben de andere twee regio’s een zwak vooruitzicht.

 

Sectoren

In de verschillende sectoren is de verwachting wisselend. In de sectoren: Bouw (-1 procent), Productiebedrijven (-7 procent) en Zakelijke dienstverlening (-2 procent) wordt uitgegaan van een negatieve groei. Daarentegen wordt in zes van de negen sectoren uitgegaan van een positieve groei: Groothandel, detailhandel & horeca (+1 procent), Landbouw, bosbouw & visserij (+6 procent), Mijnbouw & delfstofwinning (+1 procent), Nutsbedrijven (+1 procent), Overheid & maatschappelijke dienstverlening (+2 procent) en Transport, opslag & communicatie (+8 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.