Logo
  • Nieuws
  • 11 september 2012
  • Siem Kannekens

Werkenden maken zich zorgen over verloren generatie

Driekwart van de werkenden maakt zich zorgen over een generatie jongeren die dreigt verloren te gaan. Het gaat hierbij om jongeren onder de 25 jaar met een slechter toekomstperspectief dan eerdere generaties. Dit blijkt uit de Sociale Thermometer van vakcentrale FNV.

Beeld Werkenden maken zich zorgen over verloren generatie

Drie kwart van de werkenden vindt het thema jeugdwerkloosheid erg belangrijk en laat dit meewegen bij de keuze voor een politieke partij bij de verkiezingen aankomende woensdag.

 

Jeugdwerkloosheidprobleem

Bernard Koekoek, vicevoorzitter van FNV jong, vindt het onbegrijpelijk dat er weinig over het jeugdwerkloosheidprobleem wordt gesproken door de politiek nu de verkiezingen in aantocht zijn. “De jeugdwerkloosheid is nu een van de grootste problemen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar liefst 1 op de 8 jongeren is werkloos. Wij zijn al sinds januari bezig dit onderwerp op de politieke kaart te zetten, maar het blijft angstvallig stil in Den Haag,” aldus Koekoek.

 

De helft van de werkenden vindt dat werkgevers te hoge eisen stellen aan afgestudeerden die op zoek zijn naar een nieuwe job.

 

Actiesite

Inmiddels is er een website gelanceerd, stopjeugdwerkloosheid.nl, waarbij FNV Jong en GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi aandacht vragen voor het probleem. Via de site vragen zij politici, hoogleraren en vertegenwoordigers van jongerenorganisaties om een Eurotop met slechts één agendapunt: de bestrijding van jeugdwerkloosheid in Europa.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.