Logo
  • Nieuws
  • 20 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Strategische HR-informatie bereikt lijnmanagement onvoldoende

Lijnmanagers in Nederlandse organisaties beschikken onvoldoende over strategische HR-informatie. Op dit moment beschikt het grootste deel van de lijnmanagers over een redelijke hoeveelheid ‘standaard’ HR-informatie. Deze informatie wordt volgens de lijnmanagers wel in HR-systemen gevangen, maar komt onvoldoende bij hen terecht.

Beeld Strategische HR-informatie bereikt lijnmanagement onvoldoende

Dit blijkt uit onderzoek van Raet onder ruim 300 lijnmanagers. In de praktijk hebben lijnmanagers vooral behoefte aan meer inzicht in de competenties en vaardigheden van hun medewerkers en over de opleidingsmogelijkheden. Ruim driekwart van de lijnmanagers noemt e-HRM een belangrijk instrument om hun HR-taken goed uit te kunnen voeren.

e-HRM

Ruim 60 procent van de lijnmanagers is echter wel van mening dat op dit moment e-HRM meer voordelen biedt aan de HR-afdeling dan aan henzelf. Acht op de tien lijnmanagers vindt dat e-HRM de betrokkenheid van managers bij beoordeling- en functioneringsgesprekken van medewerkers verhoogt.

“Ons onderzoek laat zien dat lijnmanagers steeds meer HR-taken krijgen en zij nadrukkelijk vragen om alle strategische HR-informatie,” zegt Cees van den Heijkant, CEO van Raet. “Daarom moet de HR-afdeling zich de vraag stellen: hoe zorg ik ervoor dat ook de lijnmanagers alle voor hen relevante informatie ontvangen?”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.