Logo
  • Nieuws
  • 31 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Slimmer Werken Estafette van start

De gehele maand november staat in het teken van slimmer werken. Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) organiseert samen met Slimmer Werken initiatieven op verschillende plaatsen in Nederland de ‘Slimmer Werken Estafette’. Gedurende deze maand wordt het estafettestokje doorgegeven in de vorm van een sculptuur met een usb-stick en de naam ´Slimmer Werken Link´.

Beeld Slimmer Werken Estafette van start

Tijdens de verschillende activiteiten van de Slimmer Werken Estafette doen medewerkers ideeën op bij andere bedrijven voor slimmer werken. Daarnaast delen bedrijven mensen en know how om tot nieuwe producten en diensten te komen. Deelnemers plaatsen de opgedane kennis op de usb-stick in de Slimmer Werken Link en maken op die manier concreet welke waardevolle kennis is opgedaan.
Op 31 oktober is de aftrap van de estafette met de ´Slimmer Werken Week´ in Noord-Nederland. Burgemeester Rehwinkel van Groningen opent de week en geeft de Slimmer Werken Link mee aan de eerste deelnemer.

 

Slimmer werken

Slimmer werken is het verbeteren van de organisatie van het werk, werkprocessen slimmer inrichten en medewerkers uit alle lagen in een organisatie betrekken bij vernieuwingen in het bedrijf. Slimmer werken krijgt steeds meer navolging in bedrijven, in regionale samenwerkingsverbanden en tussen bedrijven. In november gaan organisaties actief aan de slag met slimmer werken. De manieren waarop zij dit doen loopt uiteen van uitwisseling van medewerkers die een dag meelopen in een ander bedrijf en ideeën opdoen om hun eigen werk slimmer te organiseren, tot samenwerkingsverbanden in en tussen bedrijven om kennis en ervaring te delen en tot nieuwe producten en diensten te komen door cocreatie.

 

Via de site www.ncsi.nl is de Slimmer Werken Link in november per dag te volgen langs het totaal van activiteiten van de Slimmer Werken Estafette.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.