Logo
  • Nieuws
  • 25 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Secretaresses doen amper aan HNW, maar willen dit wel

Eén van de functies op kantoor waar werkgevers het minst voor HNW open staan is die van secretaresse. Dit blijkt uit een onderzoek onder 500 werkgevers door Secretary Plus.

Beeld Secretaresses doen amper aan HNW, maar willen dit wel

 HNW wordt bij steeds meer bedrijven toegepast, zo blijkt uit het onderzoek: 40 procent van de werkgevers staat thuiswerken toe. Dit geldt echter niet voor secretaresses: slechts 20 procent van de werkgevers zien mogelijkheden voor hun ‘spin in het web’ om thuis te werken. Zij vinden het belangrijk dat de secretaresse alles meekrijgt en goed bereikbaar is voor iedereen in de organisatie.

 

HNW volgens secretaresses

Uit ander onderzoek van Secretary Plus onder 195 secretaresses blijkt dat de secretaresses zelf wel graag thuis willen werken en hier ook mogelijkheden toe zien aangezien hun rol in de loop van de tijd nogal is veranderd. 50 procent geeft aan graag thuis te werken om de tijd flexibeler te kunnen indelen. De helft van de respondenten geeft zelfs aan dan nog slechts 50 procent tot 75 procent van de werkweek noodzakelijk op kantoor door te brengen. Ze denken dan ook efficiënter te kunnen werken, zonder gestoord te worden door collega’s (30 procent). 85 procent van de respondenten werkt graag aan de keukentafel of het bureau thuis. De betere werk/privébalans speelt hierbij een grote rol: bijvoorbeeld om tijd te kunnen besteden aan huishouden (27 procent) of gezin (19 procent), maar met name om reizen in spitsuren te vermijden (47 procent). Tegelijkertijd wordt bereikbaarheid en gezelligheid van collega’s op kantoor wel belangrijk geacht: ruim 64 procent zegt dit het meest te missen tijdens het thuiswerken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.