Logo
  • Nieuws
  • 24 mei 2012
  • Lianne Bouman

Nieuwe Werken bevat nog veel beginnersfouten

53% van de Nederlandse ondernemingen heeft nog geen beleid geformuleerd voor goede samenwerking op afstand. Maar het merendeel van de Nederlandse organisaties (57%) ziet wel het belang in van goede samenwerking op afstand zoals bij Het Nieuwe Werken en stimuleert de inzet van samenwerkingstechnologie.

Beeld Nieuwe Werken bevat nog veel beginnersfouten

Dit blijkt uit onderzoek van Talk & Vision in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onder CIO’s en IT-managers.

 

Uit de studie komt eveneens naar voren dat samenwerken op afstand verder zal toenemen. Meer dan de helft van de respondenten (51%) verwacht dat medewerkers over tien jaar vooral virtueel zullen samenwerken en via samenwerkingstechnologie met elkaar in contact staan. Volgens 70% van de respondenten is er een belangrijke relatie tussen samenwerken op afstand en de bedrijfsresultaten.

 

Onnodige investeringen

Joost Deckers, Managing Director van Talk & Vision, constateert dat organisaties aan het begin van een nieuwe manier van samenwerken die ook op afstand optimaal moet verlopen, staan. Er worden nu nog beginnersfouten gemaakt, onder meer door te investeren in middelen die niet aansluiten bij de samenwerkingsstructuur van de organisatie. Hij wijst erop dat het juist nu belangrijk is om inzicht te hebben in die structuur en het beleid hierop aan te passen om onnodige investeringen te voorkomen. "Alleen dan kunnen organisaties mee met de trend van Het Nieuwe Werken, waarbij er een fysieke afstand overbrugd moet worden," aldus Deckers.

 

Tip

Het doel van het onderzoek is om te inventariseren welke beelden bestaan bij het management over het inzetten van samenwerkingstechnologie. U kunt het onderzoek hier downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.