Logo
  • Nieuws
  • 16 juli 2012
  • Mariel Hovemann

Nederland wereldwijd in voorhoede met Het Nieuwe Werken

Nederland loopt voorop als het gaat om Het Nieuwe Werken. Bijna 30 procent van de beroepsbevolking werkt wel eens vanuit huis, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 18 procent. En Nederlandse werknemers die flexibel werken beduidend positiever over hun werkgever. Dat blijkt uit de Towers Watson Global Workforce Study onder 32.000 werknemers, waarvan 1.001 Nederlanders.

Beeld Nederland wereldwijd in voorhoede met Het Nieuwe Werken

Van de werknemers die werken volgens HNW  vindt 64 procent dat zijn organisatie eerlijk en integer zaken doet, tegenover 38 procent van alle werknemers. 45 procent van de flexibele werknemers vind dat mensen die bijdragen aan baanbrekende ideeën daarvoor worden beloond, tegen 27 procent van alle werknemers.

 

Beloond

“Werkgevers die flexibel werken mogelijk maken worden daarvoor beloond,” stelt Marjola Rintjema, senior consultant bij Towers Watson. “Werknemers waarderen het vertrouwen dat werkgevers geven door thuiswerken en werken op flexibele werktijden mogelijk te maken.”

 

Teamwork

Werknemers die flexibel werken zijn niet alleen positiever, ze geven ook aan meer betrokken te zijn en beter samen te werken met hun team. Hoewel het lastiger lijkt om als team samen te werken als iedereen op andere tijden en locaties werkt, zijn de flexibele werkers daar juist positiever over: 56 procent vindt dat hun team effectief samenwerkt, versus het totale gemiddelde van 46 procent.

 

Interne social media

Interne sociale media spelen bij de samenwerking een belangrijke rol. Zo maakt een kwart van de flexibele werkers minstens een keer per week gebruik van interne sociale media voor hun werk, tegenover negen procent van het totaal. Gemiddeld maakt 73 procent nooit gebruik van interne sociale media. Van de flexibele werknemers is dat 29 procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.