Logo
  • Nieuws
  • 27 januari 2011
  • Lianne Bouman

Nationaal Inzetbaarheidplan bereidt voor op nieuwe arbeidsmarkt

Duurzame inzetbaarheid in Nederland naar een hoger plan tillen. Daar werken Werkgeversforum Kroon op het Werk en TNO aan door het Nationaal Inzetbaarheidplan te initiëren. Het is de bedoeling werkgevers te stimuleren maatregelen te treffen om hun werknemers gezonder en met meer plezier aan het werk te houden.

Beeld Nationaal Inzetbaarheidplan bereidt voor op nieuwe arbeidsmarkt

Partijen zijn van mening dat werknemers alleen op die manier goed voorbereid zijn op de toekomstige arbeidsmarkt en de verhoging van de pensioenleeftijd. Belangrijk element in het plan is dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij de werkgever ligt, maar ook bij de werknemer.

 

Klustering van initiatieven

Veel werkgevers maken al gebruik van vragenlijsten en interventies. Het Inzetbaarheidplan brengt meerdere initiatieven bij elkaar. Zo kunnen bedrijven duurzame inzetbaarheid op een structurele manier aanpakken. Organisaties als Lifeguard, Human Capital Group en Werkend Nederland hebben zich al aangesloten bij het initiatief. Kroon op het werk en TNO zorgen voor de kennis, de drie partners nemen de taak op zich het initiatief in de praktijk te brengen.

 

Gezocht wordt naar meer partners. De partners ontwikkelen hun eigen concept rondom de visie en aanpak van het plan zodat het aansluit bij de wensen van klanten. TNO zorgt voor opleiding en ondersteuning bij gebruik van het instrumentarium.

 

Tip

Maak direct kennis met het Nationaal Inzetbaarheidplan. Vul kosteloos de mini-benchmark in en u krijgt gelijk een rapport om te zien hoe uw organisatie ervoor staat.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.