Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2010
  • Mariel Hovemann

Hoe houdt u uw medewerkers op de hoogte en dus betrokken? 5 tips

Bedrijven met een open bedrijfscultuur doen het beter tijdens deze uitdagende economische tijden. Door werknemers te vertellen hoe het bedrijf ervoor staat, voelen zij zich meer betrokken en werken ze harder en efficiënter. Tot deze conclusie komt Quint Studer, auteur van Straight A Leaderschip aldus Fuelnet.

Beeld Hoe houdt u uw medewerkers op de hoogte en dus betrokken? 5 tips

Vijf manieren om medewerkers geïnformeerd te houden als onderdeel van een strategisch communicatieplan:

 

1. Strategisch rondje. Deze tactiek is gebaseerd op de medische praktijk (Denk aan een arts die zijn dagelijkse visitatieronde doet). Feitelijk nemen leidinggevenden per dag een uur de tijd om met medewerkers te praten om te weten te komen wat er speelt. Wat werkt wel en wat werkt niet? Dit is niet alleen een beproefde strategische communicatiemethode, een rondje om is een goede manier om vragen of zorgen van medewerkers te beantwoorden.

 

2. Medewerkers fora. Houd geregeld deze bedrijfsbrede bijeenkomsten. Het zijn goede momenten om mensen op de hoogte te houden hoe het gaat en wat de komende veranderingen zijn. En om feedback te krijgen en ideeën op te doen.

 

3. Nieuwsbrieven. Vul ze met berichten over belangrijke maatschappelijke veranderingen en de manier waarop het bedrijf daarop inspeelt. Inclusief tips hoe medewerkers hieraan persoonlijk bij kunnen dragen.

 

4. Prikbord. Communiceer niet alleen per mail of intranet, maar hang daadwerkelijk prikborden op in gemeenschappelijke ruimten. De informatie daarop kan uit allerhande berichten bestaan: informatie over het industriële klimaat, de veranderingen daarin, wat concurrenten doen, nieuw aangenomen medewerkers, etc.

 

5. Huisregels updates. Deze richtlijnen geven aan wat het gewenste gedrag is en zouden de bedrijfscultuur moeten weergeven. Als dat niet het geval is, vraag medewerkers dan om feedback en pas ze waar nodig aan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.