Logo
  • Nieuws
  • 25 juli 2011
  • Mariel Hovemann

Aanhoudende verbetering op de Nederlandse arbeidsmarkt

Het percentage bedrijven dat personeel op management- en professioneel niveau aanneemt, is het laatste kwartaal gestegen, zo blijkt uit de werkgelegenheidsenquête van het internationale wervings- en selectiebureau Antal.

Beeld Aanhoudende verbetering op de Nederlandse arbeidsmarkt

Voor het ‘Global Snapshot’ project heeft het bureau 12,800 bedrijven in 47 landen in de meest belangrijke sectoren gevraagd of zij het komende kwartaal van plan zijn om mensen op professioneel- en managementniveau aan te nemen of te laten gaan. Bijna de helft (49%) van de organisaties in Nederland heeft gezegd dat ze mensen zullen aannemen, een stijging van 15 procent ten opzichte van het laatste kwartaal. De verwachting is dat dit cijfer het komende kwartaal verder zal stijgen naar 52 procent.

 

Werving

Deze cijfers zijn goed vergelijkbaar met het wereldwijde gemiddelde: 52 procent neemt momenteel mensen aan en 17 procent laat op dit moment medewerkers gaan. De meest actieve sector in Nederland is het bankwezen & financiële dienstverlening, daarvan neemt 67 procent mensen aan.

 

Het wervingsniveau in de rest van Europa laat een wisselend beeld zien. Het hoogste aantal bedrijven dat professioneel personeel aanneemt, is het Verenigd Koninkrijk met 61 procent, terwijl Oostenrijk met 19 procent van de organisaties het laagste wervingscijfer laat zien in deze wereldwijde enquête.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.