Logo
  • Achtergrond
  • 2 juni 2015
  • Toine Al (i.s.m. Hetty Moll Compagnon) Fotografie: Peter Boudestein
Exclusief artikel

Ettie Jaspers (UvA/HvA): ‘HR moet hier jong van geest zijn’

Een universiteit en een hogeschool die nauw samenwerken, maar ook hun eigen agenda, hectiek en doelen hebben. Hoe lukt het Ettie Jaspers in die context een HR-agenda uit te voeren?
Beeld Ettie Jaspers (UvA/HvA): ‘HR moet hier jong van geest zijn’

Bij binnenkomst in de hal van het Maagdenhuis aan het Amsterdamse Spui is op het eerste gezicht niets meer te zien van de zes weken durende bezetting van dit voorjaar. ‘Toch is er wel degelijk iets veranderd,’ zegt Ettie Jaspers, Hoofd P&O Advies van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Jaspers is sinds 2009 verantwoordelijk voor de vertaling en de implementatie van het HR-beleid en de P&O-ondersteuning van de 2500 medewerkers van de centrale staven en diensten van UvA en HvA. Zij ondersteunt tevens het College van Bestuur bij de uitvoering van het personeelsbeleid voor het topmanagement. De afgelopen jaren leidde Jaspers ook de stapsgewijze samensmelting van de HR-afdelingen van UvA en HvA. De instellingsbesturen hebben sinds 2003 een personele unie en zijn op centraal niveau steeds meer als één organisatie gaan werken. Zo zijn de facilitaire diensten, de administratieafdeling, de automatisering en de bibliotheken inmiddels geïntegreerd. Dat resulteert onder meer in gezamenlijke inkoop van papier en de inhuur van catering. Op personeelsgebied werken UvA en HvA al langer samen met het AMC, de VU  en het VUmc. In het zogenaamde matchingsoverleg, waarvan Jaspers voorzitter is, bevorderen zij de arbeidsmobiliteit van medewerkers tussen de instellingen onderling.

Jaspers voelt zich thuis bij organisaties die gericht zijn op innovatie en ontwikkeling. Haar vorige werkgevers waren onder andere het Zweedse technologieconcern Ericsson en het UMCU. Jaspers: "Er is grote organisatietrots. Sommige medewerkers hebben hier zelf ooit gestudeerd. Je komt enorm gedreven mensen tegen. Het is tekenend voor het primaire proces van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. En het bepaalt ook sterk de cultuur in de centrale organisatie."

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen
Compagnon is HR-specialist en biedt complete oplossingen voor recruitment-, flex- en careermanagement.

Producttips

Ook interessant

Best practices in HR
In dit rapport hebben we 21 HR-best practices voor u verzameld, die het hele spectrum van de HR-portfolio bestrijken.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.