Logo
  • Nieuws
  • 6 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

WW-premie verlaagd

Werknemers kunnen volgend jaar rekenen op een verlaging van de WW-premie. Hierdoor hebben ze vanaf volgend jaar 38 tot 88 euro per maand meer te besteden. Behalve aan de WW-premie zullen vakcentrales, werkgevers en het kabinet dinsdagavond ook aandacht besteden aan de looneis en de arbeidsparticipatie. Zo melden de bronnen rond het Najaarsoverleg, aldus de Volkskrant.

Beeld WW-premie verlaagd

De partijen willen onderzoeken hoe onder meer werkloze allochtonen, gehandicapten en ouderen beter kunnen worden geholpen.

 

Het ontslagakkoord tekenen

Ook het plan van de commissie-Bakker om werkgevers te verplichten hun werknemers bij ontslag naar een nieuwe baan te begeleiden, staat op de agenda. Waarschijnlijk zullen bijna alle partijen dinsdag het ontslagakkoord tekenen. Hierover bereikten FNV, VNO-NCW en het kabinet in september overeenstemming. De ontslagvergoeding voor werknemers die meer dan 75.000 euro verdienen, wordt aan banden gelegd.

 

Een ‘verantwoord’ loonbeleid

De verlaging van de WW-premie was afgelopen maand een heikel punt. Het kabinet wilde dit alleen maar toezeggen als de vakcentrales hun lonen zouden matigen. Werkgevers en het kabinet stuurden afgelopen maand aan op een maximale looneis van circa 3,5 procent. Dat is even hoog als dit jaar. De werknemers hebben beloofd een ‘verantwoord’ loonbeleid te voeren. Wat dit precies zal zijn, wordt dinsdag verder uitgewerkt. ‘Maar de wil is er’, zegt een betrokkene.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.