Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2010
  • Mariel Hovemann

Wijziging plan ontslagvergoeding stuit op weerstand

Vakcentrale FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW zien een wijziging van de plannen om ontslagvergoedingen af te toppen niet zitten.

Beeld Wijziging plan ontslagvergoeding stuit op weerstand

Ontslagvergoedingen bij inkomens vanaf 75.000 euro mogen maximaal één jaarsalaris bedragen zo heeft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) met werkgevers en de vakbeweging afgesproken.

 

Wetswijziging ontslagvergoeding

De Tweede Kamer heeft echter problemen met deze wetswijziging. Vooral doordat de Raad van State kritiek op het plan heeft geuit. Volgens de Raad leidt aftopping tot onrechtvaardige verschillen tussen werknemers die net boven of onder de grens van 75.000 euro verdienen. Zo vindt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum dat de hoogte van de ontslagvergoeding niet alleen afhankelijk moet zijn van het inkomen maar ook van scholing en de mate waarin de werkgever zich heeft ingespannen om de kansen van de betreffende werknemer op de arbeidsmarkt te vergroten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.