Logo
  • Nieuws
  • 4 december 2008
  • Mariel Hovemann

Werktijdverkorting: ruim de helft aanvragen toegekend

Volgens het ministerie van SZW heeft ruim de helft van de bedrijven die een aanvraag voor werktijdverkorting hebben ingediend, de WTV toegekend gekregen. Volgens de ondernemersorganisatie voor de technologisch-industriële sector, de FME-CWM is de rest afgewezen omdat zij niet voldoen aan een omzetdaling van minstens 30 procent over de afgelopen twee maanden. De ondernemersvereniging vindt de opstelling van Donner dan ook ‘rigide’.

Beeld Werktijdverkorting: ruim de helft aanvragen toegekend

Volgens het ministerie van SZW waren woensdag 66 verzoeken ingediend en 39 daarvan toegekend. Bedrijven in de technologische industrie klagen over de rigide toepassing van de regeling voor werktijdverkorting door het ministerie van SZW. De eerste aanvragen zijn inmiddels door het ministerie afgewezen omdat een omzetdaling van minstens 30 procent door veel bedrijven pas na 1 januari kan worden aangetoond terwijl de regeling tot 31 december loopt. “De regeling werktijdverkorting is nu al mislukt. Op deze manier zijn onze lidbedrijven nog niet geholpen en schieten we voorbij aan de doelstellingen van de regeling,” aldus Jan Kamminga, voorzitter van FME-CWM.

 

Hoeveel werknemers nu minder gaan werken of tijdelijk thuiszitten met een WW-uitkering is niet bekend. Een woordvoerster van Donner zei wel dat met de toegekende aanvragen nog maar een fractie van de noodhulp is benut.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.