Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2010
  • Lianne Bouman

Slecht in de slappe was? Toch ontslagvergoeding betalen

In een zaak die voor de Rechtbank Zwolle diende, wordt het ontslag kennelijk onredelijk geacht, omdat de werkgever iedere voorziening achterwege heeft gelaten voor een oudere, altijd vlekkeloos functionerende werknemer. De werknemer heeft recht op schadevergoeding, maar zij wordt gematigd wegens de benarde financiële situatie van werkgever.

Beeld Slecht in de slappe was? Toch ontslagvergoeding betalen

Rechtbank Zwolle vindt een slechte financiële situatie geen reden om aan een goed functionerende 53-jarige werknemer met een dienstverband van 11 jaar geen vergoeding mee te geven.

 

Kansen gering

Een goed functionerende 53-jarige notarieel medewerkster vordert een schadevergoeding wegens kennelijk onredelijk ontslag. Zij was 11 jaar bij het notariskantoor in dienst, toen zij met toestemming van het UWV, zonder vergoeding werd ontslagen. De werkneemster heeft een opleiding op LBO-niveau, en haar kansen op de arbeidsmarkt zijn gezien het economische klimaat niet florissant. De kantonrechter vindt het ontslag ook kennelijk onredelijk. De kansen van de werkneemster op het vinden van een andere, passende baan binnen afzienbare tijd zijn gering. De werkneemster heeft het afgelopen half jaar al 32 keer zonder resultaat gesolliciteerd. Haar leeftijd en haar lage opleiding bemoeilijken het vinden van werk. Zeker gezien het feit dat door de recessie, met name het notariaat, zwaar is getroffen. De kantonrechter vindt een ontslagvergoeding van 7.500 euro op zijn plaats. Maar gezien de financiële positie van het bedrijf matigt hij de ontslagvergoeding tot 5.000 euro.

 

Tip

U kunt hier kennisnemen van de uitspraak van Rechtbank Zwolle.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.