Logo
  • Nieuws
  • 15 maart 2011
  • Peter van den Hout

Reorganisatie? Bekijk dit filmpje met tips!

Reorganisaties vergen het uiterste van de juridische expertise van HR-professionals. Weet u welke stappen u moet zetten om een reorganisatie zo geruisloos mogelijk te laten verlopen? In een speciale masterclass brengt mr. Floor Damen, partner bij Lexence, u hiervan op de hoogte. In een filmpje geeft hij alvast tips en valkuilen bij reorganisaties.

Beeld Reorganisatie? Bekijk dit filmpje met tips!

“Eigenlijk moet je de loodgieter in gedachte houden: die schakel je ook het liefst in vóórdat het dak begint te lekken,” aldus Floor Damen. Volgens Damen is HR vaak de spil van het bedrijf tijdens een reorganisatie. “Van de staffunctionarissen heeft hij vaak het meeste contact met de werkvloer. Bovendien zit de HR-professional bovenop de relevante informatie, zoals de functie-indeling en de hoogte van salarissen.”

 

Afspiegelingsbeginsel

In een ééndaagse masterclass op 7 april a.s. leert u alle arbeidsrechtelijke aspecten op het gebied van (collectief) reorganiseren. Zo leert u hoe u zelfstandig complexe berekeningen opstelt en hoe u het afspiegelingsbeginsel correct toepast.

 

Damen geeft alvast drie gouden tips bij reorganisaties:

  • Te laat beginnen met de voorbereidingen is een grote valkuil.
  • Houd je organisatie goed in de gaten en begin al met de voorbereidingen zodra je ziet dat het misgaat.
  • Je kunt veel zelf; pas als het gecompliceerd begint te worden heb je op de achtergrond een jurist nodig met wie je kunt sparren.

 

Bekijk hier het filmpje waarin Floor Damen de tips en valkuilen bij reorganisaties toelicht.

 

Bekijk hier het programma van de masterclass

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.