Logo
  • Nieuws
  • 26 juni 2009
  • David Davidson

Ontslagvergoedingen dalen door recessie

Door de bank genomen dalen de ontslagvergoedingen die in sociale plannen worden afgesproken. Dat meldt de Algemene Werkgeversorganisatie (AWVN), na analyse van negentig nieuwe sociale plannen.

Beeld Ontslagvergoedingen dalen door recessie

AWVN publiceerde haar conclusies in het eigen blad Werkgeven. Volgens de werkgeversorganisatie ligt de belangrijkste verklaring voor de daling in het economische klimaat én de toepassing van de nieuwe kantonrechtersformule.  Die laatst valt sinds januari vaak fors lager uit doordat de hoogte anders wordt berekend. In de meeste sociale plannen van werkgevers en vakbonden, wordt nog uitgegaan van de oude formule. In ruil voor toepassing van de oude formule, accepteren de bonden vaak wel dat die formule wat naar beneden wordt bijgesteld.

 

Tip

Juist in deze tijd van reorganisaties is het belangrijk om goed op de hoogte zijn van alle regels rondom ontslag en ontslagvergoedingen. Wat kost het eigenlijk om afscheid te nemen van werknemers en welke trucs kunt u toepassen? Welke stukken moet u aanleveren en welke informatie moet wel of juist niet worden verstrekt? Hoe past u het afspiegelingsbeginsel toe? Dit en nog veel meer leert u tijdens het seminar Reorganiseren vanuit HR tijdens de kredietcrisis van HRpraktijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.