Logo
  • Nieuws
  • 5 maart 2009
  • David Davidson

Jattende werknemers kosten detailhandel 170 miljoen

Frauderende en stelende werknemers berokkenden de detailhandel 170 miljoen euro schade in 2008. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). Voor het eerst in jaren nam deze schadepost weer toe.

Beeld Jattende werknemers kosten detailhandel 170 miljoen

De FAD noemt het een ‘opvallende trend’ dat medewerkers vaker goederen dan geld stelen. Winkeliers hebben volgens de stichting behoorlijk geïnvesteerd in maatregelen als controlesystemen voor kassa’s, en dat werpt vruchten af. De totale fraude nam in 2008 met 3 procent toe, in vergelijking met 2007. Toen was de schadepost door oneerlijke werknemers volgens de FAD 165 miljoen euro. In 2006 was het bedrag 190 miljoen euro.

 

Tip

Diefstal, verduistering en bedrog zijn aanleidingen voor ontslag op staande voet. Let wel, het moet onomstotelijk vaststaan dat werknemer gestolen of verduisterd heeft. Ook spelen de omstandigheden waaronder de diefstal plaatsvond een rol.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.