Logo
  • Nieuws
  • 9 september 2008
  • mr. W.T.M. Uilhoorn

Bedreigingen en beledigingen op voicemail reden voor ontslag

Werkneemster laat door voicemailbericht weten ontslag te nemen maar ontkent dit later. Bedreigende en beledigende taal in meerdere voicemailberichten zijn voor kantonrechter reden om de arbeidsovereenkomst te ontbinden zonder een vergoeding aan de werkneemster toe te kennen (kantonrechter Leeuwarden, 6 juni 2008, JAR 2008, 176).

Beeld Bedreigingen en beledigingen op voicemail reden voor ontslag

De werkneemster is ruim twee jaar werkzaam als schoonmaakmedewerkster als zij haar werkgeefster in een voicemail laat weten ontslag te nemen. Naast het verzoek om de vakantiedagen en snipperuren uit te betalen laat de werkneemster zich bedreigend en beledigend uit. Dit laatste gebeurt in voicemailberichten met zowel de voorvrouw als de leidinggevende. De werkneemster was al eerder voor onacceptabel taalgebruik tot de orde geroepen.

 

De werkgeefster dient een verzoek in om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden omdat de werkneemster heeft betwist dat zij zelf haar arbeidsovereenkomst heeft opgezegd. De rechter komt aan het verzoek van de werkgeefster tegemoet. Volgens de rechter is het aannemelijk dat de arbeidsrelatie duurzaam is verstoord en er geen vruchtbare samenwerking meer mogelijk is. De arbeidsovereenkomst wordt ontbonden zonder dat aan de werkneemster een vergoeding wordt toegekend omdat de werkneemster de ontstane verstoorde arbeidsrelatie wordt verweten.

 

Tip

Het is raadzaam om de door een werknemer gedane mondelinge opzegging van de arbeidsovereenkomst schriftelijk te bevestigen en de werknemer daarvoor te laten tekenen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.