Logo
  • Nieuws
  • 12 september 2012
  • Mariel Hovemann

Werknemer leert liefst in de praktijk

Werknemers doen hun kennis het liefst op in de praktijk. Ontwikkeling op de werkvloer en ontwikkeling door een praktijkgerichte opleiding of training zijn favoriet. Dat blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training. De meerderheid van de respondenten (50 procent) verkiest een specifieke opleiding om zich te ontwikkelen en 28 procent ontwikkelt zich door de kunst af te kijken van collega’s en het stellen van vragen op de werkvloer.

Beeld Werknemer leert liefst in de praktijk

Slechts twee procent gaf aan in studieboeken of wetenschappelijke artikelen te duiken om zichzelf verder te bekwamen. Coaching gericht op persoonlijke vaardigheden (17 procent) en sparren met een externe professional (3 procent) staan op respectievelijk plaats drie en vier van leer- en ontwikkelmethoden.

 

Groepsdynamiek

“Zelfstudie lijkt toch een te hoge drempel voor werknemers”, concludeert Else Slegers, algemeen directeur van ISBW. “Het betekent natuurlijk veelal een investering van eigen tijd en het vraagt een hoge mate van discipline. Werknemers kiezen duidelijk liever voor een praktische aanpak in de vorm van ontwikkeling door praktijkervaring of het volgen van een concrete opleiding, waarbij er sprake is van groepsdynamiek en de mogelijkheid tot kennisdeling.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.