Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2011
  • Mariel Hovemann

Wat maakt een baan een droombaan?

Waarom vinden mensen hun baan een droombaan? Vanaf maandag 11 april 2011 probeert Joost Veldman in een jaar achter de motivatie, drijfveren en passies van 175 mensen die hun droombaan hebben gevonden te komen door met hen mee te lopen. Zijn verrichtingen zijn via diverse social media te volgen.

Beeld Wat maakt een baan een droombaan?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders hun huidige werk niet als hun droombaan beschouwen. En vaak ook overwegen ander werk te zoeken. Om die reden wil de 34-jarige Veldman met zijn project werknemers inspireren op zoek te gaan naar hun droombaan óf hun huidige baan om te vormen tot droombaan.

 

Vaardigheden

Daarnaast vraagt Veldman met dit project ook aandacht voor het werk van War Child, in het bijzonder het project Building Skills in Noord-Oeganda. Met dit project krijgen jongeren de mogelijkheid een vak te leren zoals bijenhouder, motorreparateur of lasser en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Gaandeweg krijgen ze zo meer zelfvertrouwen en hoop op een goede toekomst met een (droom)baan.

 

Social media

De komende weken is Veldman onder andere boswachter, bierbrouwer, binnenhuisarchitect en gitaarbouwer. Zijn avonturen zijn te volgen op www.doejedroombaan.nl, Twitter (www.twitter.com/doejedroombaan) en Facebook (www.facebook.com/doejedroombaan).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.