Logo
  • Nieuws
  • 27 augustus 2012
  • Mariel Hovemann

Verplicht werk-leeraanbod voor werkloze jongeren

De PvdA komt met een brede en stevige aanpak van de jeugdwerkloosheid om naar eigen zeggen het gevaar van een verloren generatie te bestrijden. In het Actieplan Jeugdwerkloosheid doet de partij een aantal voorstellen waarmee jongeren tijdens of direct na de opleiding aan werk worden geholpen.

Beeld Verplicht werk-leeraanbod voor werkloze jongeren

In Nederland zijn meer dan een half miljoen mensen werkloos, waaronder nu al 10 procent van alle jongeren. Om die reden heeft de PvdA een Actieplan opgezet. Het actieplan voorziet in een verplicht werk-leeraanbod voor werkloze jongeren. Daarnaast wil de partij de baangarantietrajecten in de zorg- en technieksector intensiveren.

 

Overheid

Om als overheid het goede voorbeeld te geven, pleit de PvdA voor een convenant waaraan gemeenten, provincies, waterschappen en de Rijksoverheid zich committeren om voldoende leerwerkplekken, stages en startersfuncties te realiseren.

 

Vroegtijdig uitvallen

Voor de langere termijn moet worden ingezet op een beter onderwijsaanbod aldus het Actieplan. Zodat studenten niet worden opgeleid voor een sector waar geen banen te vinden zijn. Ook meldt het plan dat door betere begeleiding, verplichte exitgesprekken en een sluitend leerlingvolgsysteem te voorkomen is dat jongeren vroegtijdig uitvallen op school.

 

Actieplan Jeugdwerkloosheid (pdf).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.