Logo
  • Nieuws
  • 31 maart 2009
  • Tom Dobber

UWV WERKbedrijf lijdt onder bezuinigingen

De kwaliteit van de dienstverlening van het UWV WERKbedrijf staat onder druk door bezuinigingen op de arbeidsbemiddelingsorganisatie. Dat stelt de Raad voor Werk en Inkomen (RWI).

Beeld UWV WERKbedrijf lijdt onder bezuinigingen

Het UWV WERKbedrijf vervult vacatures minder snel. Dat komt doordat ze voor de financiering van bijvoorbeeld bijscholing van werkzoekenden budgetten van verschillende gemeenten, het UWV en het bedrijfsleven aan elkaar moeten knopen.

 

Effectief matchen

Volgens de RWI is het van het grootste belang dat het UWV WERKbedrijf vacatures en kandidaten effectief matcht en dat vakscholing waar nodig snel kan worden ingezet. Nu de werkloosheid oploopt is een goed functionerend UWV WERKbedrijf volgens het RWI des te belangrijk.

 

Intensiever samenwerken

De RWI vindt dat publieke en private partijen intensiever moeten gaan samenwerken. Vacatures worden dan sneller vervuld en werklozen kunnen sneller aan de slag. De RWI roept partijen in de regio daarom op creatieve publiek-private allianties te vormen. Daarnaast vraagt het RWI minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om een ‘expertteam’ op te richten dat de regionale partijen kan ondersteunen bij het vormen van die publiek-private allianties.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.