Logo
  • Nieuws
  • 29 juni 2009
  • David Davidson

Top tegen jeugdwerkloosheid

Kabinet, gemeenten, werkgevers en vakbeweging overleggen vandaag in Den Haag over een oplossing voor de snel oplopende jeugdwerkloosheid. Er worden afspraken gemaakt over de regionale aanpak om jongeren aan het werk te krijgen.

Beeld Top tegen jeugdwerkloosheid

Werkgevers zegden al eerder toe 25 duizend leerwerkplekken beschikbaar te willen stellen voor jongeren die drie maanden na het behalen van hun diploma nog geen baan hebben. In de bouw-, zorg- en metaalsector worden afspraken gemaakt met vakbonden om miljoenen te investeren in opleidings- en werkplekken.  Het kabinet wil dat jongeren die niet aan de bak komen zoveel mogelijk doorleren, omdat zij dan na de crisis makkelijker aan werk komen.

 

Geen plannen

Het kabinet investeert tot 2011 ruim een half miljard euro om de jeugdwerkloosheid te beperken. 300 miljoen daarvan gaat naar onderwijs. Volgens de mbo-raad vindt 30 procent van de uitgeleerde mbo’ers dit jaar een baan. Bijna de helft is van plan door te leren. 14 procent heeft geen plannen om te werken of door te studeren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.