Logo
  • Nieuws
  • 6 september 2012
  • Siem Kannekens

HR-manager kan medewerker niet optimaal voorbereiden

Meer dan 33 procent van de HR-managers is van mening dat ze werknemers niet optimaal kunnen voorbereiden op de capaciteiten die in de toekomst van hen gevraagd worden. Hierdoor voelt een op de drie medewerkers zich onzeker. Verder geven de respondenten aan dat de werknemers sneller en meer moeten bijleren dan 5 jaar geleden om goed te functioneren.

Beeld HR-manager kan medewerker niet optimaal voorbereiden

Dit blijkt uit een onderzoek onder 769 HR-managers dat is opgesteld in opdracht van Lumesse, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor talentmanagement.

 

Grote uitdaging

Directeur Thomas Berglund, geeft aan dat er een grote uitdaging ligt voor de HR-managers. “HR-managers moeten een flexibele opleidingsstrategie gaan hanteren die ongelooflijk snel kan reageren op veranderingen en die gemakkelijk te implementeren zijn op intuïtieve platforms waar de medewerkers in vertrouwen.”.

Verder zijn er een aantal andere belangrijke resultaten uit het onderzoek naar voren gekomen:

  • Slechts 10 procent gelooft dat HR door medewerkers gezien wordt als een 'uiterst nuttige partner' voor het verkrijgen van nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Meer dan 70 procent van de HR-managers denkt dat medewerkers vinden dat HR veel te weinig aan opleidingen doet en de medewerkers op het minimum vereiste opleidingsniveau voor hun baan laat zitten.
  • 40 procent van de HR-managers gaat er vanuit dat de medewerkers eerder hulp bij een collega zoeken dan bij HR als ze op zoek zijn naar nieuwe kennis of vaardigheden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.