Logo
  • Nieuws
  • 26 juli 2010
  • Lianne Bouman

Haal een bolleboos in huis (met subsidie)

De ministeries van Onderwijs en Economische Zaken spenderen de komende jaren 28 miljoen euro aan Centra voor Innovatief Vakmanschap in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en Centres of Expertise in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Bedrijven kunnen profiteren van de hoogopgeleide afgestudeerden die hier uitstromen.

Beeld Haal een bolleboos in huis (met subsidie)

Met de investering wordt uitvoering gegeven aan de sectorinvesteringsplannen mbo- en hbo techniek. De nieuwe centra profileren zich sterk door de koppeling aan nationale sleutelgebieden.

 

Door intensieve samenwerking met het bedrijfsleven wordt een kennisinfrastructuur ontwikkeld die de innovatiekracht versterkt en de uitstroom van bètatechnisch talent op de arbeidsmarkt bevordert. De centra sluiten aan op wat eerder is bestempeld als pijlers van de kenniseconomie:

  • chemie;
  • water; en
  • hoogwaardige technologie.

 

Profijt van afgestudeerden

Het is de bedoeling dat bedrijven samen met andere partners er nog geld bijleggen, zodat er in totaal 56 miljoen euro te besteden is. Maar, daar kan het bedrijfsleven wel van profiteren. Bedrijven kunnen in de centra namelijk hun kennis beter kwijt in het onderwijs en zij krijgen er afgestudeerden voor terug waar zij mogelijk ook weer profijt van hebben.

 

Nog in 2010 wordt op kleine schaal een start gemaakt; op drie sleutelgebieden zullen in het hbo drie Centres of Expertise worden ontwikkeld. Voor het mbo zullen binnen dezelfde drie sleutelgebieden zes Centra voor Innovatief Vakmanschap ontstaan. De sleutelgebieden worden door de ministeries van OCW en EZ vastgesteld.

 

Zie: Sector Investeringsprogramma MBO en Sector Investeringsprogramma HBO

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.