Logo
  • Nieuws
  • 25 mei 2009
  • David Davidson

Google laat wiskunde los op ondergewaardeerd personeel

Internetbedrijf Google is een ongebruikelijke methode aan het uitdokteren om te voorspellen wie van het personeel zijn of haar vertrek gaat aankondigen. Dat meldt The Wallstreet Journal.

Beeld Google laat wiskunde los op ondergewaardeerd personeel

Met een wiskundige formule kijkt de zoekmachine-exploitant onder andere naar beoordelingsgesprekken, promoties, onderlinge feedback en het salaris van personeel.

Met de formule denkt Google mensen eruit te kunnen pikken die eigenlijk vinden dat ze op een betere wijze kunnen worden ingezet binnen het bedrijf. Mensen die zich ondergewaardeerd voelen, kunnen zo zouden zo opgespoord moeten worden voordat ze ontslag nemen zelfs voordat de werknemer zelf weet dat hij of zij weg wil.

 

Of en wanneer het hoogstandje in de praktijk gebracht wordt is onbekend. De methode bevindt zich in de testfase.

 

Tip

Wees alert op de mentale gesteldheid van de medewerker. Iemand met faalangst, privéproblemen, een negatief zelfbeeld, een autoriteitsconflict, weinig zelfvertrouwen of stress en vermoeidheid zal anders in het gesprek zitten en anders reageren dan iemand die lekker in zijn vel zit. Praat daar niet omheen of overheen. Een personeelsgesprek is uiteraard voor de leidinggevende ook bedoeld om dergelijke zaken mee te helpen oplossen. En voor de medewerker zal dit gesprek een gelegenheid zijn om de eigen situatie of problemen bespreekbaar te maken.

Bron: redactie HRpraktijk.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.