Logo
  • Nieuws
  • 18 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Geen perspectief in huidige baan? Dan liever ontslag

Het verliezen van een baan maakt minder ongelukkig dan een baan die geen perspectief meer biedt. Werk met weinig doorgroeimogelijkheden en een hoge druk maken werknemers ongelukkiger dan dreigend ontslag.

Beeld Geen perspectief in huidige baan? Dan liever ontslag

Dat meldt de Daily Mail naar aanleiding van een onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Australian National University in Canberra. Het onderzoekt toont aan dat een baan met weinig baanveiligheid, veel werkbelasting of slechte vooruitzichten erg ongelukkig maakt. De gezondheid van de mensen leidt meer onder slechte werkomstandigheden.

Meer uitdaging

De resultaten vormen een breuk met eerdere studies, die uitwezen dat de psychische gezondheid van werknemers beter is dan die van werklozen. Dit onderzoek stelde echter vast dat het alleen opgaat wanneer het om ‘goede’ banen gaat. Zijn de arbeidsvoorwaarden slecht dan is men werkloos beter af. Het is voor werkgevers dus belangrijk om te investeren in de huidige werknemers. Hierdoor zullen ze zich gewaardeerd voelen en zien ze meer uitdaging in hun baan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.