Logo
  • Nieuws
  • 3 oktober 2012
  • Siem Kannekens

EQA certificaat voor leertraject ‘Coachen van Collega’s

De NOBCO/EMCC heeft het leertraject ‘Coachen van Collega’s’ van Schouten & Nelissen geaccrediteerd op EQA Foundation niveau. Door het verkrijgen van dit keurmerk hebben deelnemers aan het leertraject de garantie dat de inhoud van dit programma kwalitatief hoogwaardig is. Daarnaast worden er competenties geleerd die op Europees niveau hun waarde hebben. 

Beeld EQA certificaat voor leertraject ‘Coachen van Collega’s

Het EQA certificaat wordt uitgegeven door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), de vertegenwoordiger van EMCC in Nederland. Met een Europees kwaliteitskeurmerk wordt volgens de NOBCO de markt professioneler en transparanter.

Geslaagde afwisseling tussen theorie en praktijk

Het accreditatierapport meldt over het leertraject ‘Coachen van Collega’s het volgende:
“Theorie, modellen en vaardigheden zijn door het gehele programma verweven, waardoor er een zeer geslaagde afwisseling tussen theorie en praktijk ontstaat. ‘Coachen van collega´s’ is een praktijkgericht leertraject voor coaches in organisaties.”

 

Meer betrokkenheid, commitment en betere prestaties

Frida Huigen, trainer/coach bij Schouten & Nelissen, is van mening dat steeds meer organisaties een werkcultuur stimuleren waarin niet alleen leidinggevenden een coachende rol hebben, maar ook collega’s van belang zijn. “Als je samen zorgt voor een omgeving waarin je wordt uitgedaagd en je talent kunt ontwikkelen, dan leidt dat tot meer betrokkenheid, commitment en betere prestaties”, aldus Huigen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.