Logo
  • Nieuws
  • 14 juni 2012
  • Mariel Hovemann

Cultuur grootste struikelblok samenwerken op afstand

Het overgrote deel van de CIO’s en IT-managers ziet cultuur als grootste struikelblok voor succesvol gebruik van samenwerkingstechnologie binnen organisaties. Op aanzienlijke afstand volgen het inrichten van procedures en de security. Dit blijkt uit onderzoek van Talk & Vision in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onder CIO’s en IT-managers.

Beeld Cultuur grootste struikelblok samenwerken op afstand

Van de CIO’s en IT-managers ziet 88 procent cultuur als grootste struikelblok. Gevolgd door het inrichten van procedures en de security, beide 22 procent.

 

Betrokkenheid HR

Om draagvlak te creëren voor samenwerken op afstand moeten medewerkers leren omgaan met technologische oplossingen. Toch investeert slechts een vijfde van de organisaties in opleiding en training hiervoor. Ook blijkt uit de onderzoeksresultaten dat samenwerken op afstand door een groot deel van de respondenten als interdisciplinair vraagstuk wordt gezien, waar de betrokkenheid van de algemeen directeur (80 procent), de CIO (60 procent) en in mindere mate de HR-verantwoordelijke (43 procent) gewenst is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.