Logo
  • Blog
  • 12 september 2014

4 tips voor een ‘verlichte’ trainingsdag

Niemand is gemaakt om dagen door te brengen in een donker kantoorpand. We werken en leren beter in een omgeving met voldoende daglicht. 4 slimme tips om uw trainingsdag een stukje lichter te maken – helemaal gratis.

1. Organiseer een heisessie

Denken gaat soms beter buiten uw eigen zakelijke omgeving. Wist u dat daglicht daarbij zorgt voor een hogere productiviteit? Heisessies zijn hét alternatief voor een gezonde dag in de buitenlucht. Met een gloednieuwe tuin haalt het NBC Congrescentrum de hei naar Nieuwegein.

2. Kies een ruimte met voldoende ramen

Binnen vergaderen of trainen? Laat het licht naar binnen. Check voor het reserveren van een zaal altijd goed of deze genoeg ramen heeft. Dat verbetert de leerprestaties.Voor een optimaal resultaat zet u de stoelen en tafels zo dicht mogelijk bij het raam.

3. Kies een witte zaal

Op lichte plafonds en muren weerkaatst het zonlicht, waardoor kunstmatige verlichting vaak niet meer nodig is. Zo benut u het daglicht optimaal.

4. Verdeel licht gelijkmatig

Is er niet voldoende daglicht? Zorg voor lampen die het daglicht nabootsen. Let daarbij op de kleurweergave (CRI). Deze moet zo hoog mogelijk zijn. Let erop dat het licht niet alleen op één plek schijnt, maar dat het licht gelijkmatig verdeeld is over de ruimte.
Het NBC heeft momenteel 30 vergader-/trainingszalen die ontworpen zijn op basis van bovengenoemde ‘licht’-punten. Alle zalen hebben witte muren en zijn voorzien van meerdere ramen. Per oktober komen er nog eens drie ‘verlichte’ zalen bij.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.