Logo
  • Nieuws
  • 16 augustus 2010
  • Mariel Hovemann

Wederom flinke stijging WGA-premie?

Uit de juninota van het UWV blijkt dat de WGA-premie in 2011 naar verwachting met minimaal 11 procent stijgt. Een behoorlijke lastenverhoging voor de Nederlandse werkgevers die nog deel uitmaken van het publieke stelsel. Deze groep werd in 2010 ook al geconfronteerd met een verdubbeling van de WGA-premie aldus adviesbureau Robidus.

Beeld Wederom flinke stijging WGA-premie?

Vanwege het toenemend kastekort heeft het UWV geen andere optie dan premieverhoging.

De inkomsten dalen omdat steeds meer werkgevers uit het publieke stelsel stappen, terwijl door het stijgend aantal uitkeringsgerechtigden de uitgaven toenemen.

 

Premieverdubbeling

Tot nu toe zijn zo’n 90.000 werkgevers uit het publieke stelsel gestapt. Om te ontkomen aan de premieverdubbeling zijn met name begin 2010 veel werkgevers overgegaan naar het private stelsel.

 

Beslissen voor 1 oktober

Op 1 september worden de exacte cijfers 2011 bekendgemaakt. U heeft dan nog vier weken om te bepalen of u in het publieke stelsel blijft en dus de premieverhoging accepteert. U moet namelijk voor 1 oktober bij de Belastingdienst aangeven of u voor een private oplossing kiest.

 

Financiering WGA

Op 29 september a.s. staat de financiering van de WGA op de agenda van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met het UWV als gesprekspartner. Met de uitkomsten van dit gesprek kan de publiek verzekerde werkgever hoogstwaarschijnlijk niets, omdat hij al voor die datum zijn keuze, om wel/niet in het publieke stelsel te blijven, bepaald moet hebben.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.