Logo
  • Nieuws
  • 24 augustus 2011
  • Eliza van den Anker

Vraag subsidie aan voor Het Nieuwe Werken

Bedrijven kunnen vanaf 3 oktober een subsidie van 18.000 euro aanvragen voor het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. In totaal stelt de overheid 24 miljoen euro beschikbaar.

Beeld Vraag subsidie aan voor Het Nieuwe Werken

Werkgevers ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. Voorwaarde is dat de adviseur een project uitvoert waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot.

 

Procesverbetering is het binnen de arbeidsorganisatie(s) verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen. Duurzame inzetbaarheid ziet toe op het stimuleren van regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit van werknemers, arbeidstijdenmanagement, het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werken, of het bevorderen van zelfredzaamheid op de werkvloer. Door te innoveren op deze thema’s wil het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de arbeidsproductiviteit binnen organisaties vergroten.


Ook voor mkb-bedrijven

De administratieve lasten zijn volgens het Agentschap van het Ministerie beperkt; de subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd en afgerekend. Daarmee is de subsidie ook aantrekkelijk voor mkb-bedrijven.  De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 december 2012, zolang het budget toereikend is. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

 

Klik hier voor de volledige lijst met aanvraagcriteria

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.