Logo
  • Nieuws
  • 28 mei 2009
  • David Davidson

U kunt nu een premie opstrijken voor uw oude auto

De sloopregeling voor personenauto’s en bestelauto’s gaat vrijdag 29 mei in. Vanaf dat moment kunt u uw oude auto inruilen en laten slopen tegen een aantrekkelijke premie.

Beeld U kunt nu een premie opstrijken voor uw oude auto

De sloopregeling moet het aantrekkelijker maken om oudere personen- en bestelauto’s te laten slopen en in te ruilen voor nieuwere schonere en veiligere auto’s. Eigenaren van een bejaarde personenauto krijgen 750 of 1000 euro als zij hun oude auto laten slopen en inruilen voor een nieuwer type. Voor oude dieselbestelauto's geldt een premie van 1000 of 1750 euro.

 

De regeling loopt totdat de grenzen van het budget bereikt zijn. In totaal is 85 miljoen euro voor de regeling beschikbaar, opgebracht door het Rijk (65 miljoen) en de autobranche (20 miljoen). Naar verwachting zullen zo’n 80 duizend oude vervuilende auto’s worden ingeruild.

 

Tip

Wilt u weten of u met uw auto in aanmerking komt voor de regeling? Kijk dan op www.nationalesloopregeling.nl. Daar vindt u alle voorwaarden en regels.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.