Logo
  • Nieuws
  • 20 april 2010
  • Lianne Bouman

Via ‘peep-in’-systeem naar UWV-gegevens gluren

De pilot voor belastingdeurwaarders waarin zij toegang tot actuele loon- en uitkeringsgegevens van Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) kregen, is succesvol gebleken. Tijdens de proefperiode was de toegang voorbehouden aan belastingdeurwaarders van vier gemeenten.

Beeld Via ‘peep-in’-systeem naar UWV-gegevens gluren

Begin oktober 2009 startte Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen (BKWI) in samenwerking met belastingdeurwaarders van de gemeenten Amsterdam, Drechtsteden, Assen en Amersfoort met de pilot. Het doel van de pilot is het beschikbaar stellen van actuele loon- en uitkeringsgegevens door UWV aan de gemeentelijke belastingdeurwaarders via Suwinet-Inkijk.

 

Suwinet-Inkijk-systeem

De pilot 'Aansluiting gemeentelijke belastingdeurwaarders op Suwinet-Inkijk' bestond uit toegang tot het zogenoemde Suwinet-Inkijk-systeem, waarmee deurwaarders snel actuele gegevens via UWV kunnen raadplegen.

 

Belastingdeurwaarders

De tussenevaluatie met de pilotgemeenten heeft uitgewezen dat Suwinet-Inkijk een zeer bruikbaar hulpmiddel is in het werkproces van de belastingdeurwaarders. Alle gemeentelijke belastingdeurwaarders kunnen vanaf begin juli a.s. op Suwinet-Inkijk worden aangesloten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.