Logo
  • Nieuws
  • 15 december 2008
  • Arzu Kokeng

Opgaaf van uitbetaalde bedragen aan een derde

Betaalt u in een kalenderjaar iemand die voor u werkt, maar die niet als ondernemer bij u werkt en die ook niet in (fictieve) dienstbetrekking bij u is? Dan moet u deze betalingen, de zogenoemde uitbetaalde bedragen aan een derde, aan de Belastingdienst melden.

Beeld Opgaaf van uitbetaalde bedragen aan een derde

U kunt denken aan betalingen aan auteurs, sprekers, deelnemers aan medische

proeven of aan medewerkers voor wie de fictieve dienstbetrekking van gelijkgestelden of thuiswerkers niet meer geldt omdat ze niet voldoen aan alle voorwaarden.

 

Digitaal of op papier

U moet de bedragen die u in 2008 aan derden hebt uitbetaald, vóór 1 februari 2009 aan de Belastingdienst melden. Dat kunt u digitaal of op papier doen:

  • Als u de betalingen digitaal wilt doorgeven, moet u zich eerst melden met het formulier Melding Digitale aanlevering opgaven uitbetaalde bedragen aan een derde. U kunt dit formulier downloaden van www.belastingdienst.nl.
  • Als u de betalingen schriftelijk wilt doorgeven, moet u dat doen met het formulier Opgaaf van uitbetaalde bedragen aan een derde. Andere formulieren kan de Belastingdienst niet verwerken. U kunt het formulier aanvragen bij de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Een voorbeeldformulier kunt u downloaden van www.belastingdienst.nl.

 

Let op!

Hebt u vorig jaar ook uitbetaalde bedragen aan derden aan de Belastingdienst gemeld, dan krijgt u automatisch nieuw materiaal toegestuurd om de betalingen 2008 mee door te geven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.