Logo
  • Nieuws
  • 8 januari 2009
  • Lianne Bouman

Kent u de EVC-procedures?

Het ministerie van Financiën heeft de cijfers gepubliceerd voor de afdrachtvermindering onderwijs 2009. De categorie die voor u als werkgever relevant is, is de procedure erkenning verworven competenties (EVC) voor een bedrag van 319 euro.

Beeld Kent u de EVC-procedures?

Het toetsloon voor 2009 is 23.034 euro. Voor elke afdrachtvermindering gelden eigen voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen.

 

Procedure Erkenning verworven competenties

Met een procedure Erkenning verworven competenties (EVC) kan een werknemer laten vaststellen welke competenties hij door werkervaring al heeft en welke aanvullende opleidingen hij eventueel nodig heeft. In aanvulling op de bestaande fiscale maatregelen kan een werkgever met ingang van 1 januari 2009 een EVC-procedure belastingvrij vergoeden of verstrekken aan zijn werknemer.

 

Afdrachtvermindering EVC

Na deze uitbreiding is de fiscale behandeling van EVC-procedures als volgt:

  • Als de werknemer de kosten van de procedure voor zijn rekening neemt, zijn de kosten voor hem aftrekbaar binnen de regeling voor scholingsuitgaven. De werknemer kan dan tot het bedrag van de kosten zijn spaarloon deblokkeren.
  • Als de werkgever de kosten van de EVC-procedure voor zijn rekening neemt, is de vergoeding of verstrekking onbelast en kan de werkgever de afdrachtvermindering EVC claimen.

 

Tip

Op de site www.evc-consult.nl treft u meer informatie aan over het certificaat. Om de Erkende EVC-aanbieders te vinden is www.evc-register.nl handig te raadplegen of kunt u zoeken op www.lerenenwerken.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.