Logo
  • Nieuws
  • 29 augustus 2011
  • Lianne Bouman

Haalbaarheidsstudie en subsidie sociale innovatie

Steeds vaker wordt onderkend dat innovatie niet alleen slaat op technologische vernieuwingen, maar ook op vernieuwing in arbeidsorganisaties en in arbeidsrelaties. Laatstgenoemde innovatie leidt tot verbeterde prestaties van de organisaties, meer lol in het werk en talentontplooiing. Reden voor EIM een studie te verrichten naar de haalbaarheid van een monitor naar sociale innovatie in het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Beeld Haalbaarheidsstudie en subsidie sociale innovatie

In de studie wordt nagegaan of (delen van) bestaande meetinstrumenten relevant kunnen zijn bij de mogelijke totstandbrenging van een monitor sociale innovatie voor het mkb. Zo zijn er veel verschillende operationaliseringen van de definitie van sociale innovatie in de praktijk zijn.

 

Ruimte voor eigen interpretatie is volgens EIM daarbij een overweging, waarbij in de analyse het begrip nader ingekaderd kan worden. Er wordt dan op voorhand wel breed geïnventariseerd en achteraf gekeken naar wat onder welke definitie valt.
 

Vraag subsidie aan

Overigens kunnen werkgevers dit jaar en volgend jaar maximaal 18.000 euro subsidie ontvangen voor sociale innovatie, zoals het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. Het Europees Sociaal Fonds trekt hiervoor 24 miljoen euro uit. Met het geld kunnen werkgevers een adviseur in de arm nemen. De adviseur licht de bedrijfsprocessen door en vergroot de duurzame inzetbaarheid. Werkgevers kunnen de subsidie vanaf 3 oktober 2011 tot en met 31 december 2012 aanvragen via Agentschap SZW.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.