Logo
  • Nieuws
  • 30 december 2008
  • Lianne Bouman

Extra loonkostensubsidie voor innovatie?

Zou u op dit moment willen innoveren, maar vindt u het risico in het huidige wankele economische klimaat te groot? MKB-Nederland en VNO-NCW springen voor u in de bres. Beide organisaties vinden dat de bestaande loonkostensubsidie voor speur- en ontwikkelingswerk moet worden verruimd.

Beeld Extra loonkostensubsidie voor innovatie?

De ondernemersorganisaties vinden dat Research & Development (R&D) en dus innovatie onder druk staan door de financiële crisis. Om de innovatiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven op peil te houden, vragen de ondernemersorganisaties bij de Ministeries van Economische Zaken en Financiën om een verruiming van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO ). Hierdoor hebben bedrijven minder loonkosten en kunnen kenniswerkers aan het werk blijven.

 

Voorstellen

Als u nu van de WBSO-regeling gebruikmaakt, bedraagt de loonkostensubsidie 42 procent over de eerste 110.000 euro aan onderzoekskosten. MKB-Nederland en VNO-NCW stellen voor:

  • het subsidiebedrag aan onderzoekskosten te verhogen;
  • het aftrekpercentage (nu 14 procent) over het restbedrag aan onderzoekskosten te verhogen; en
  • het maximum subsidiebedrag van 8 miljoen euro op te trekken.

 

Geen obstakels

Volgens de ondernemersorganisaties zijn deze aanpassingen binnen de WBSO snel te regelen zonder extra administratieve lasten. Bovendien is ook de financiering naar hun mening geen probleem, want van de octrooibox-regeling is nog geld over. Ga voor meer informatie over de WBSO naar de site van subsidieverstrekker SenterNovem.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.