Logo
  • Nieuws
  • 23 november 2011
  • Lianne Bouman

Eindejaarstip: vraag S&O-verklaring in november aan

Wilt niet achter het net vissen, dan moet u deze maand uw aanvraag indienen voor de afdrachtvermindering voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) in 2012. S&O-inhoudingsplichtigen moeten namelijk een aanvraag vooraf, en uiterlijk één volledige kalendermaand voordat de periode waarop de aanvraag betrekking heeft begint, indienen.

Beeld Eindejaarstip: vraag S&O-verklaring in november aan

U kunt dus uiterlijk 30 november 2011 een aanvraag indienen voor een periode die start in januari 2012. Voor zelfstandigen geldt de uiterste indieningstermijn van 30 november 2011 niet. Een aanvraag die een zelfstandige indient in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2011 heeft betrekking op het hele kalenderjaar 2012.

 

Budget

Voor 2012 bedraagt het budget € 864 miljoen. Sinds 1994 wordt het budget van de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) jaarlijks vastgesteld in het Belastingplan, de realisatie kan afwijken van het budget.

 

WBSO

De WBSO ondersteunt innovatieve werkzaamheden en projecten door middel van een afdrachtvermindering op de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk van uw werknemers. Als uw onderneming aan de gestelde voorwaarden voldoet, kunt u in aanmerking komen voor een afdrachtvermindering.

Voor 2012 is de loongrens in de eerste schijf verlaagd naar € 110.000 (2011: € 220.000). Hierdoor kunt u over een kleiner deel van het S&O-loon het verhoogde percentage (42% in 2012) van de eerste schijf toepassen. Het budget gaat echter wel (eenmalig) omhoog.

 

Tip

U kunt uw aanvraag met een digitaal paspoort indienen bij Agentschap NL of op het eLoket WBSO, waar u eHerkenning voor nodig hebt. Lukt het u niet tijdig een volledige aanvraag in te dienen of bent u niet in het bezit van een certificaat, dan kunt u via Senter een vormvrij verzoek indienen. Op Agentschap NL vindt u informatie over de regeling.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.