Logo
  • Nieuws
  • 7 juni 2012
  • Mariel Hovemann

Drankkegel tijdens sollicitatie reden om uitkering stop te zetten

Een bijstandsgerechtigde die bewust zijn kans op een baan verkleint, mag geen uitkering meer krijgen. Dat vindt de VVD, die daartoe een oproep doet aan staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken.

Beeld Drankkegel tijdens sollicitatie reden om uitkering stop te zetten

De VVD, de PVV en het CDA hadden ook in hun regeer- en gedoogakkoord afgesproken dat uitkeringsgerechtigden die door hun gedrag of kleding verhinderen om aan het werk te komen, moeten worden aangepakt.

 

Steun CDA

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk zei dat haar partij nog steeds achter de oude afspraak in het regeer- en gedoogakkoord staat als het gaat om inspanningsverplichtingen voor uitkeringsgerechtigden. Ze wil echter eerst precies weten wat de VVD precies wil voor ze haar steun uitspreekt.

 

Waarschuwing

Als een bijstandsgerechtigde niet het maximale doet om aan een baan te komen, hebben gemeenten al de mogelijkheid om op een uitkering te korten. Maar volgens Tweede Kamerlid Malik Azmani van de VVD wordt dan nog te vaak alleen een waarschuwing gegeven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.