Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2009
  • Tom Dobber

24 Miljoen euro beschikbaar voor scholing

Een nieuwe stimuleringsregeling moet de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt verstevigen. Minister Donner en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs introduceren deze regeling. Zij trekken hiervoor 24 miljoen euro uit.

Beeld 24 Miljoen euro beschikbaar voor scholing

Met de regeling hopen de bewindslieden overheden, onderwijs en ondernemers te stimuleren tot een duurzame samenwerking en infrastructuur op het gebied van scholing. Volgens staatssecretaris Van Bijsterveldt is scholing een belangrijk wapen in de strijd tegen werkloosheid. “Om te voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt is juist nu scholing noodzakelijk. Deze stimuleringsregeling draagt daar aan bij.”

 

Leren en werken

Bedrijven kunnen het geld inzetten voor scholing van werkende jongeren zonder diploma, maar ook voor werknemers voor wie ontslag dreigt. De regeling wordt op zeven februari van kracht. De subsidie is alleen beschikbaar voor samenwerkingsverbanden met intentieverklaring leren en werken.

 

U kunt hier de complete stimuleringsregeling, het aanvraagformulier en de accountantsverklaring downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.