Logo
  • Nieuws
  • 8 februari 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: BNR

App om meer vrouwen in de top te krijgen

Om de bestuurswisselingen bij de 200 grootste bedrijven van het land inzichtelijk te maken, lanceert minister Jet Bussemaker een app. Het streven van 30 procent vrouwen in de top wordt namelijk nog altijd niet gehaald. Met de app wordt nu duidelijk welk bedrijf het wel goed doet en welk niet, zegt Bussemaker bij BNR nieuwsradio.

Beeld App om meer vrouwen in de top te krijgen

Bussemaker geeft aan het ‘bijzonder irritant’ te vinden dat Nederland er maar niet in slaagt het vrouwelijk talent een plek te geven. Om dat talent zichtbaar te maken heeft Bussemaker samen met VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer een databank opgesteld.
Nu blijkt echter nog dat het een soort black box is wanneer er veranderingen zijn en wanneer er vacatures vrijkomen aldus de minister. Ze heeft daartoe de app ‘Navigeren naar de top’ laten ontwikkelen. Benoemingen worden namelijk volgens de minister nog altijd in het old boys network gedaan. Met de app wordt dit netwerk transparant en opengebroken en kunnen vrouwen kenbaar maken interesse te hebben in een functie.

"We kunnen bedrijf voor bedrijf zien welke posities er vrijkomen in 2016 en 2017 en of er nu een man of een vrouw zit," licht minister Bussemaker toe bij BNR. En welk bedrijf het wel goed doet en welk niet. Als bedrijven die het momenteel goed doen noemt de minister Unilever en Schiphol.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.